Hayden Panettiere - životopis

20. září 2008 v 15:22 | Jean |  Hayden Panettiere
Povolání: herečka, zpěvačka
Datum narození: 21. 08. 1989
Místo narození: Palisades, New York, USA
Znamení: Lev
Životopis
Hayden Panettiere se narodila v New Yorku. Již odmala ji matka Leslie tlačila do showbyznysu a už v osmi měsících hrála v reklamách. Natočila jich přes padesát a v necelých pěti letech byla vybrána do seriálu One Life to Live, ale do pamětí Američanů se zapsala rolí Lizzie Spauldingové bojující s leukémií v seriálu The Guiding Light, který se natáčí od roku 1952 (to není překlep). Díky tomuto získala sympatie diváků a o další nabídky nebyla nouze (Vzpomínka na Titány, Aféra s náhrdelníkem, Rychlý Stripes, Princezna ledu, Ally McBeallová - dcera Ally). Skutečná televizní hvězda se z Hayden Panettiere stala díky seriálu Hrdinové (Heroes). Hayden hraje jednu z hlavních postav, roztleskávačku Claire, která má schopnost regenerace. Hayden si sice naoko stěžuje, že Hrdinové jí "zničili život", protože kamkoli se teď hne, má v patách paparazzi, ale ve skutečnosti dokáže svou popularitu dobře využít. Vytvořila vlastní design triček pro svůj on-line obchod, navrhla kabelky. Hayden se v roce 2007 rozešla se svým přítelem Stephenem Collettim a od té doby je sama. Když nehraje, tak ráda tančí, zpívá, jezdí na koni, dělá gymnastiku, karate, box, bere lekce klavíru, plave, ale úplně nejraději tráví čas na manikúře.

V roce 1999 byla nominována na cenu Grammy za nejlepší mluvené slovo pro děti, za namluvení mravenčí princezny Dot ve filmu Život brouka na audio záznam. Měla se objevit v thrilleru Úkryt, kde hrála původně dceru Jodie Foster, ale později byla nahrazena Kristen Stewartovou. Mezi její největší role, kde jsme ji mohli vidět patří Vzpomínka na Titány (s Denzlem Washingtonem) a K.O. (s Timem Allenem), či slyšet jako Dot v Životu Brouka. Mezi její největší a nejznámější role patří Claire Bennetové v seriálu Heroes a Lizzie Spauldingové v Guiding Light.
Celé jméno: Hayden Leslie Panettiere
Výška: 1.55 m
Barva očí: zelená
Barva vlasů: blond
Matka: Leslie Panettiere
Otec: Alan Panettiere
Sourozenci: mladší bratr Jansen Panettiere
Oblíbené: zpívání,gymnastika,ježdění na koni,piano a plavání, kniha Harry Potter, herečka Angelina Jolie
Nynější bydlište: Los Angeles, Kalifornie
Přezdívka: Mushroom, přátelé jí říkají Hayd, nebo Hay-Hay
Řekla: "Nesnáším, když lidé říkají jak rychle rostu." "Moje máma vždycky říká - jsi jako knihy,které čteš, a lidé, kterými se obklopuješ."
Filmografie
2006 - Bravo Girls: Všechno nebo nic (Bring It On: All or Nothing) role: Britney Allen
2006 - Hrdinové (TV seriál) (Heroes) role: Claire Bennet
2005 - Princezna ledu (Ice Princess) role: Gen Harwood
2005 - Rychlý Stripes (Racing Stripes) role: Channing Walsh
2004 - Čarovná země (Dust Factory, The) role: Melanie Lewis
2004 - Život s Helenou (Raising Helen) role: Audrey Davis
2003 - Normální (Normal) role: Patty Ann Applewood
2000 - Dinosaurus (Dinosaur) role: Suri
2000 - Malcolm v nesnázích (Malcolm in the Middle) role: Jessica
2000 - Vzpomínka na Titány (Remember the Titans) role: Sheryl Yoast
1999 - Pokud věříš (If You Believe) role: Young Susan 'Suzie' Stone / Alice Stone, Susan's niece 1999 - Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: Special Victims Unit) role: Angela Agnelli / ...
1999 - Vzkaz v láhvi (Message In A Bottle) role: Girl on Sinking Boat
1999 - Prokleté dědictví (Too Rich: The Secret Life of Doris Duke) role: Young Doris Duke
1998 - Život brouka (Bug's Life, A) role: Dot
1997 - Ally McBealová (Ally McBeal) role: Maddie Harrington
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama